Sushis hemland

   Läs lite om sushins hemland, Japan!

I Japan är det estestiska intrycket i matlagningen minst lika viktigt som själva maten. Det avspeglas i det omsorgsfulla valet av råvaror, precision vid tillagning och den vikt man lägger vid måltidens inramning. Man säger ofta att maten inte endast ska vara en fröjd för magen utan också för ögat. Sushi skall serveras färsk med soja och wasabi — japansk grön pepparot.

   Grönt te anses vara den bästa drycken till sushi. Det innehåller antioxidanter som stärker ditt immunförsvar och förebygger hjärt- och kärl sjukdomar. Det förebygger också tre olika sorters cancer — mun- lung- och bröstcancer.

I Japan säger man ofta att mår magen bra så mår själen bra. Man ska äta både med ögon och mun för att helhetskänslan och intrycket ska bli bäst.

   Japaner äter många rätter från havet, inkluderat alger och sjögräs, vilka är både mineralrika och vitaminrika. Sushi är japans nationalrätt och är väldigt populärt både i Japan och världen över.

   Sushi är en fröjd för ögat, underbart att äta och oerhört nyttigt. Du får inte bara en vitaminkick utan också en stor energikick.